torsdag den 26. november 2009

Et uventet problem

Tjaee, masser af uforudsete ting skal der selvfølgelig ske, når man skal flytte til et andet land, men en mail fra den amerikanske skole i Dhaka havde en besked i sig, som vi absolut ikke havde ventet: Der er ikke plads til Stella i "grade four". What?!? For os er det bare så vigtigt, at pigerne får en god start i skolen, og vi havde slet ikke forudset, at der måske ikke var plads til Stella. Vi mindes heller ikke, at vi blev informeret om, at dette kunne ske, da vi besøgte skolen i oktober. Hm, what to do?

Billedetekst: Indgangspartiet til American International School, Dhaka, AIS/D. Skolebusserne holder der, fordi det er fredag, hvilket er fridag i Bangladesh, ligesom søndag i Danmark.

Skolen og jeg har mailet frem og tilbage de sidste par uger, og jeg ved nu, at hun er nummer i fire i køen til at komme ind i én af tre klasser med i alt 60 elever. Skolen vil ikke fortælle, hvad deres erfaringer er med udskiftningen, blot at der ofte udskiftes op til jul- og sommerferier. Godt så. Jeg har stillet spørgsmålstegn ved placeringen af hende som "grade four", da hun i dag går i "year four" i et engelsk skolesystem, og det engelske og amerikanske system er (forhåbentligt!) vidt forskellige. I øjeblikket vurderer den amerikanske skole på baggrund af hendes alder og karakterer, hvilket klassetrin de mener, at hun skal placeres i. For eksempel rykkede Sarina et klassetrin op, da hun skiftede skole i Sri Lanka. Det må de afgøre.

Sideløbende med korrespondancen om Stella har jeg kørt en om Sarina. Der er godt nok plads til hende, men de ønsker at få hendes karakterer og udtalelser fra hele hendes skolegang, for at kunne oprette og indplacere hende. Jeg måtte jo stille og roligt skrive til dem, at hun til trods for sin "høje" alder ikke har andre karakterer og udtalelser end dem fra sidste år, da danske skoler ikke opererer med noget af det.

I hører mig ikke sige for eller i mod, blot konstatere, at ét skolesystem (de engelske og amerikanske, internationale skoler) tager sådanne ting for givet, mens det danske skolesystem slet ikke har det (i sine overvejelser).

Vi afventer med spænding, hvad skolen finder ud af, ikke så meget med Sarina, men Stella.
To be continued...

1 kommentar:

  1. Hej Mia..
    tak for al det du skriver herinde,, det har været meget informativt og spændende at læse. Vores børn og jeg har været meget spændt på at følge med i jeres rejse fra Sri Lanka til Dhaka.... Have det godt
    mvh
    Anna

    SvarSlet