fredag den 14. maj 2010

På bådtur ud i det blå

I dag, fredag, tog jeg på bådtur med nogle skandinavere. Her ses båden - yachten, som jeg døbte den. Med håndvask på dækket. Meget fornemt - og anvendeligt.
Ud i det blå. Undervejs passerede vi Dhakas svar på Lindø-værftet. Vi passerede mange andre industrivirksomheder, der benytter floden som "motorvej" ned til havnen i syd.
Vi hygger og snakker på dækket, mens vi konstant vinker til badende børn og voksne og nogle arbejdende folk på land.
Første stop var et gammelt hinduistisk palæ, der engang har været flot og prangende. I dag er det et college for cirka 2000 unge, studerende. Det drives af regeringen. Vi mødte et par lærere.
Absolut faldefærdigt. Vi var der på en fredag, så der var ingen elever. Og sådan som det fremstod, ville jeg aldrig have troet, at det fungerede som noget som helst i dag. Jeg har svært ved at forestille mig 2000 unge farer rundt her til hverdag.
En af de drenge, som fulgte os gennem paladset som turistgruppe.
Vi så masser af marker med sukkerrør. Her ses hvad sukkerrør blandt andet kan bruges til: At presse saft ud af. Ham her stod midt på gaden. På billede nummer to ses saften løbe ned i en spand. Drikkeklar, hvis man vil.

Vi sejlede længe og spiste frokost ombord. Bengalsk, velsmagende frokost.
Her en af de flotte både.
Vi havde et stop hos et sari-væveri. De sidder på jorden, med benene nede i et hul.
Vi må ved selvsyn erkende, at børnearbejde eksisterer i Bangladesh. De fortalte os, at drengen med den røde t-shirt var 15 år, meeeen det varer vist nogle år, før han fylder det. Spørgsmålet om børnearbejde er ikke så ligetil. Det erfarede vi også i Sri Lanka hos teplukkerne. Det endte da også med, at vi "støttede" det og deres arbejde ved at købe nogle af deres sarier til en lille 50'er stykket.
Igen en dejlig dag ud ad Dhaka. Denne tur var også arrangeret af The Guide Tours - her indlæg fra vores anden tur med dem.
PS. Hvis man er interesseret i at se arbejdende værksteder, så er fredag ikke nogen god dag at tage af sted på. På landet holdes der helt fri om fredagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar