søndag den 16. maj 2010

Fester

Vi er så heldige - eller uheldige om man vil - at vi er flyttet hertil lige som de forskellige familier, der er på vej retur til Danmark eller på vej videre til et andet land, holder farewell parties. Og det er dog nogle herlige fester, der holdes her i byen blandt skandinavere m.fl. Det er selvfølgelig trist at skulle sige farvel til nogle mennesker, som man lige har lært at kende, og som man faktisk godt kan lide, men sådan er det, når man lever blandt expats.
Festerne fortjener faktisk et indlæg for sig selv, synes jeg. For de er anderledes her. Anderledes ved, at man inviteres til 20.30 eller 21-tiden. Det vil sige, at man spiser hjemme eller på restaurant med nogle af de andre, og så møder man ellers op til et ryddet dansegulv, en bar med en bartender og nogle pindemadder eller lignende. Måske primært fordi værterne ikke behøver stå med mad, kan de tillade sig at invitere mange flere gæster, så vi bliver snildt tættere på 100 end 50 af slagsen. Og så bliver der danset til alt fra Saturday Night Fever til Medina.
Fredag aften var Jens og jeg inviteret til farewell party hos et dansk og ungarnsk/svensk par. Det blev holdt på en tagterrasse i kvarteret. Vejret var som sædvanligt fint, varmt og fugtigt - lige indtil kl. 20, hvor himlen for alvor åbnede sig og nedsendte vand og vind. Idet Jens og jeg træder ud på tagterrassen, løser presenningen sig i hele den ene side, hvilket medførte en pludselig vind og regn, som fik det hele til at lette en gang. Jeg trådte intuitivt et skridt tilbage i opgangen, for jeg har boet længe nok på disse kanter til at vide, at når det stormer, så stormer det. Temperaturen faldt drastisk og alt syntes i et splitsekund vådt og håbløst, men værterne var hurtige med at tilbyde drinks, mens der blev arbejdet på at sætte presenningen fast og omarrangere musikken og maden. Voila, så var der fuld gang i festen på taget til super god musik, drinks efter eget ønske og ingen bemærkede vist rigtigt, hvornår uvejret holdt op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar