onsdag den 26. maj 2010

En vigtig ting: Det der med alkohol

Ja, hvordan foregår det egentlig med at købe alkohol i det her muslimske land? Alkohol kan ikke købes i supermarkeder og butikker rundt omkring. Der er forbud mod alkohol i koranen. Så hvad gør vi?
Man kan benytte sig af at tage alkohol med fra andre lufthavne. I Nordic Club kan vi købe stort set alle former for alkohol. Vin er dog dyrt. På hovedparten af restauranter kan vi intet alkohol købe. Vi kan medbringe vores egen flaske vin, som vi så betaler proppenge for, typisk 500 taka dvs. 41 kroner. Det vi gør er, at vi kører en tur til "duty paid-shops". Altså nogle steder i byen, hvor de forhandler spiritus. Her er der så, for os uden alkoholbevilling, et begrænset udbud, mens dem med alkoholbevilling kan købe alt, hvad leveren kan begære. En halv god rødvin kommer vi typisk af med 60-70 kroner for. Med proppenge ender det med, at vi sidder på en restaurant og drikker en halv god - måske dårlig - vin til godt 100 kroner. Men det lever vi med.

En anden lille ting, nu hvor jeg skriver om alkohol, er transporten af alkohol. En bengaler - uanset religion - må ikke køre rundt med alkohol. Så hvis vi har været i duty paid shop, så skal vi enten sidde ved siden af driveren hele vejen hjem, eller vi skal vedlægge kvitteringen med tydelig angivelse af, at det er betalt og af hvem. Sidstnævnte her skal huskes af expats, ellers kan det gå grusomt galt for chaufføren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar