søndag den 16. maj 2010

Ting at tage med fra DK

Man kan købe rigtigt mange ting i Dhaka. Det kunne vi også i Sri Lanka, men det er for nogle af tingene så som så med kvaliteten. Du kan fx godt købe vat her, nogle gange også vatrondeller, men du har bare vat over hele hovedet efter brug på grund af den ringe kvalitet.

Andre ting - som fx mørk chokolade - kan jeg godt være heldig at finde, men så koster en lille plade også en cirka 40 kr., og nogle gange er den helt hvid indeni af temperaturforskellene, som den har været udsat for.

Når man sådan bor i U-lands-agtige lande her i Asien og Afrika (har jeg ladet mig fortælle), så er der bare nogle ting, som vi alle slæber med i kufferten fra DK. Men så er det jo godt, at man som udlandsdansker kan trække momsen fra på alle tingene - undtagen maden.

En anden ting, der går igen, er manglen på parfume- og parabenfri produkter til maskinevask og personlig hygiejne. Især hvis man har små børn, skal man være opmærksom på dette. Flere familier slæber også gerne Neutral produkter med i flyet.

På den danske ambassades hjemmeside finder du også lister over, hvad du med fordel kan tage med, og hvad du bør lade blive hjemme.

Èn ting, der ikke sådan lige er til at slæbe med i kufferten er madrasser. Madrasserne her er hårde som træ. Så bøvler du med dårlig ryg, så bør du få den med hertil i container. Vi lever udmærket med madrasserne her, ja, og hovedpuderne, der er så høje og oppustede, at man nærmest letter fra sengen. Tænk, dem har jeg ligefrem lært at værdsætte.

Gode ting at have med i kufferten til Dhaka:

Til jul: Andebouillion, kirsebærsauce, grødris, mandler og marcipan

Kaffe, hvis man ikke er til Nescafé

Mexikansk mad breve

Bearnaise og evt. andre Knorr-sovse

Ost. Frys det. Køb evt. lidt mildere. Optøningen undervejs gør dem stærkere.

Karry og krydderier

Rugbrødsblandinger

Leverpostej, makrel og torskerogn på dåse. Tun findes her.

Remoulade og mayonnaise

Mørk chokolade og slik

Grydelapper og evt. forklæde

Rense benzin til alle deres klistermærker

Vinduesskraber

Bagepapir

Vatrondeller

Karklude

Grydesvampe

Tommestok

Klemmer

Vanish

Trusseindlæg og tamponer. Bind findes her.

Zendium tandpasta. Colgate findes her.

Det var, hvad jeg lige kunne komme i tanke om. Nogle af tingene kan købes i supermarkeder i Bangkok. IKEA i Kuala Lumpur kan også være et godt sted at tage til, hvis man mangler lufttætte plastikbøtter, køkkenting generelt og ting til at indrette med. Så har man da en undskyldning for en weekendtur sydpå.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar