tirsdag den 4. maj 2010

Hverdagsmad og priser

Et eller andet sted i folks bevidsthed er Asien nok lig med billigt og/eller made in China, hvilket igen betyder billigt. Sådan er det også med rigtigt mange ting, materielle ting. Sådan er det bare ikke, når det gælder madvarer. Jeg skrev om priser på mad i vores blog fra Sri Lanka. Her i Dhaka er priserne nogle helt andre. Selv om Bangladeshs befolkning er fattigere end i Sri Lanka, koster madvarerne en herregård her.

Jeg har kørt en sammenligning på vores mest almindelige varer, hvoraf mange er importerede til begge lande, altså Sri Lanka og Dhaka. Varerne er typisk importeret fra Australien, Italien og USA. Alkohol er en post for sig, da det ikke sådan bare er muligt at købe her i Bangladesh.

0,6 l øl = 8 kr i SL og 15 kr i Dhaka
1 liter mælk = 7 kr i SL og 15 kr i Dhaka
1 liter juice = 17 kr i SL og 12 kr i Dhaka (det eneste sted, hvor Dhaka er billigst)
475 g. cornflakes = 25 kr i SL og 40 kr i Dhaka
400 g muesli = 17 kr i SL og 27 kr i Dhaka
250 g smør = 11 kr i SL og 22 kr i Dhaka
375 g pasta = 12 kr i SL og 15 kr i Dhaka
1 dåse hakkede tomater = 9 kr i SL og 12 kr i Dhaka

Konklusion: Dhaka er et dyrt sted at bo for en expat, som har nogle madvaner med fra vesten. Til gengæld er det forholdsvist billigt at gå ud og spise i byen, med mindre man ønsker importeret steak, så kommer man nemt af med godt 200 kr for kødet alene.

Priserne kan variere, og vores område, Gulshan 2, er også dyrere end andre områder i Dhaka og i resten af Bangladesh, hvor man måske slet ikke kan købe disse varer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar