tirsdag den 6. juli 2010

Weekendtur til København


Først skulle vi afsted. Så skulle vi ikke afsted, fordi Sarina slet ikke var rask nok. Så fik Sarina lov at tage med, men så fik morfar dårlig ryg og meldte afbud. Så havde Sarina høj feber, og ingen af os kunne komme afsted. Resultat: To læger og et acceptabelt infektionstal gav Sarina lov til at tage med familien til København, mens morfar fandt nogle piller, der endelig virkede smertestillende på hans ryg. Så vi tog afsted - lidt forsinket - men bedre sent end aldrig. Jubii, Copenhagen here we come.


Her ved indgangen til TIVOLI, hvor Stella prøvede stort set alt, hvad der var at prøve.

En smækker lækker dansk sommerdag ved Nyhavn.
Det er jo de her huse, der emmer af kultur, historie og prioritering af bevaring, jeg savner, når jeg rejser rundt i verden. New York er en fed by, men har dem ikke. Historien er der ikke. Asien har dem ikke, og dem de har er slet ikke bevaret og vedligeholdt.
På vej til Frederik den VIIIs palæ, hvor Mary og Frederik holder åbent hus for alle nysgerrige, betalende og kunstinteresserede. Absolut et besøg værd for voksne og større børn. Olafur Eliasson kender vi så godt fra Kolding Bibliotek, Aros, Operaen etc., og igen fascineres jeg af hans evner inden for udsmykning af rum. Hvad han har gjort ved Mary og Frederiks trappeopgang er intet mindre end genialt. Sikke en virkning.
Selv om alting i København ligger lige rundt om hjørnet ifølge mormor og morfar, så måtte Sarina melde pas nogle gange. Her transporteres de syge og dovne med Københavns svar på en rickshaw. Tænk sig, at pigerne skulle til staden for at prøve det transportmiddel, der findes lige uden for deres hoveddør i Dhaka.
Vi sluttede turen af med en tur i Planetariet, hvor vi så delfiner og hvaler i 3D. Det kan til gengæld overhovedet ikke anbefales. For dyrt og for dårlig udnyttelse af teknologien.

Weekenden blev sluttet af med kombineret grill- og fødselsdagsaften i gode venners lag. Toppen af poppen for os alle tre. Vi manglede altså bare lige farmand, som stadigvæk resjer rundt ude i Asien til mødet mig her og der.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar