søndag den 8. august 2010

Sarina er blevet "udskrevet"

På 6 ugers dagen fra sin første operation blev Sarina i fredags "udskrevet". Jeg sætter ordet i citationstegn, da hun ikke er erklæret rask. Sygehuset har ændret hendes patientstatus fra indlagt til ambulant patient. Det vil i praksis sige, at hun hver morgen kl. 9 skal ringe til børneafdelingen og fortælle, hvordan hun har haft det siden sidste telefonopkald, og en gang ugentligt skal vi til kontrol på sygehuset. Så Sarina er flyttet hjem, kan jeg vist godt skrive, for sådan føles det.
Siden behandlingen mod stafylokokker er hendes feber faldet til at ligge omkring de 38, når hun får feber. Om det lige er behandlingen, der er årsagen til, at feberen er faldet, ved vi ikke med sikkerhed. Den faldt langsomt fra omkring de 40 til omkring de 39 og nu omkring de 38. Det er absolut gode nyheder.
Hun er skrap til at sige fra over for panodilerne som smertestillende. Indtil i forgårs har hun ellers sovet på to slags smertestillende medicin, men det har hun selv fravalgt. Hermed slap hun også for de natlige svedeture.
Hun kan nu (næsten) bøje sig ned mod sine tæer og hun kan i kortere tid ligge på siden. Ellers har hun ligget på ryggen, først på grund af operationssårene og senere fordi hun har haft nogle bylder i siderne, som det har gjort ondt at ligge på. Mentalt er hun skrøbelig, men også her styrkes hun langsomt.
Appetitten varierer noget, og det kan da også umiddelbart se ud som om, at hun er blevet vegetar efter den lange periode uden at spise mad via munden. Lugten af grillpølser og andet kød giver hende åbenlyst kvalme. Hun har ellers brug for proteinerne, men det må hentes fra andre madvarer, og så lader vi hende ellers spise, hvad hun vil og kan.
Situationen er den samme som hidtil - heldigvis da: Det går langsomt fremad. Det er endnu for tidligt for lægerne at give garantier mod tilbagefald, men for hver time hun har det godt, tror vi på hendes krops evne til at bekæmpe bakterierne i bughulen.

1 kommentar:

  1. Sikke en dejlig nyhed for jer alle, skønt at høre. Knus og tanker Elsebeth

    SvarSlet