søndag den 24. oktober 2010

Efterårsferie i Thailand, Bangkok

Herover: Udsigten fra hotellet.

Efter daseferien på Krabi gik turen retur til Bangkok, hvor vi boede på Anantara. Endnu et lækkert hotel med en central placering.

Herunder: Bangkoks skytrain kører på kryds og tværs hen over vejene. Ruten fra centrum og ud til lufthavnen er netop åbnet. Et fantastisk nemt transitsystem, der dog har skarp konkurrence i taxi, der er uhyggelig billigt at benytte. For eksempel koster det ca. 100 kr at køre de 30 km fra vores hotel i bymidten til lufthavnen - for fire personer - og så skal vi ikke slæbe kufferterne. En ulig konkurrence til ulempe for miljøet.
Herunder: Første gang vi har oplevet at blive budt velkommen af en fisk i en bowle midt i hotellejlighedens stue (til venstre i billedet).
Fra hvide, flotte strande med palmer over shoppingcentre til gyldne, gamle templer og paladser. Thailand har det hele.
Grand Palace, Thailands gamle kongeresidens/by.
Stella gad bare ikke det gamle lort (se lige hendes udtryk herunder). Vi tog en tur gennem den gamle bydel, mens vi lænede os op ad oplysningerne i Turen går til Sydthailand. Vi gider ikke de der asiatiske guider, og audio-turen ville tage 2 timer, så det fravalgte vi også. Vi blev lidt klogere.
Herunder: Thailands svar på Amalienborg. Kongen bor i dag et andet sted, men bygningen bruges stadigvæk til officielle besøg.
Thailand er, erfarede vi, et velfungerende land. Okay, da vi steg ud af taxien i Bangkok foran det gamle kongeslot, Grand Palace, blev vi af en venlig guide henvist til en anden indgang, hvor der stod en politimand i uniform og fortalte, at slottet desværre var lukket her i formiddag pga en ceremoni, så han ville henvise til templet ved siden af. Med det formål at han kunne score provision på transporten og entréen. Snyd og bedrageri. Og ja, taxichaufføren forsøgte at overtale os til at køre en anden vej, forbi en eller anden fætters forretning. Men stadigvæk fungerer landet og hovedstaden, og sødt er det at høre dem tale engelsk. Madaaaaaam, Siiiiiiiiiir, Siaaaaaaaam, Stella var helt færdig over det. Korte og ufuldstændige sætninger som "No have" afslører, at her har engelsk koloniherredømme aldrig regeret. I Sri Lanka hedder det "I'm sorry, madam. It's out of stock". Selv i store, rene og glitrende stormagasiner taler ekspedienterne fantastisk dårlig engelsk.

Stormagasiner og shopping er dog et must og en dejlig ting ved Bangkok. For her kan tingene fås. Både tøj, sportsudstyr, sko, bøger og mad i alle afskygninger. Mærkevare og kopier side om side i hver sin ende af pengeskalaen. Indrømmet. Der røg en kopi af en Tod's taske i kufferten til Dhaka. Næste gang vil vi afprøve en af Bangkoks berømte biografer, hvor man ligger i bløde og dybe lænestole med drikkelse og madvarer med et tæppe over sig og bare nyder filmen.

Nu skrev jeg godt nok mad i alle afskygninger og fra nationaliteter, men hvis det stod til mig ville jeg vælge thailandsk mad hver gang. Fisk tilberedt på thai manér, kokosmælksuppe med kyllinge- og ananasstykker...jeg kan blive ved. Stella foretrækker, ikke uventet, det kendte McDonald, mens Sarina bliver mere og mere åben for anderledes mad. For eksempel røg hun med på en gang japansk mad. Dér kørte Stella to portioner "plain pasta" ned!

Vi fik shoppet sportstøj og teknisk udstyr og lidt tøj. Lad det ikke blive sidste gang, vi har besøgt denne by.

3 kommentarer:

  1. Wauw.. jeg er SÅ inspireret af din beskrivelse Mia, lige noget for mig:) "The Beach" som jeg har set mindst 5 gange, maden, kulturen og jeg kunne blive ved. Jeg MÅ til Thailand, heldigvis Pierre også har lyst til det. Dejlige dejlige billeder og endnu mere skønt at se jeres dejlige piger trives:) Knus fra Elsebeth

    SvarSlet
  2. PS. Har lige opdaget at vi kører på nøjagtig samme tidszone i Colorado og Dhaka:)

    SvarSlet
  3. Hej Elsebeth
    Så vidt jeg ved, kører I i minus 6 timer, mens vi kører i plus 6 timer. Ja, Thailand really is something.
    Knus Mia

    SvarSlet