søndag den 24. oktober 2010

Efterårsferie i Thailand, Krabi

Ao Nang strand, Krabi.

Sorry, jeg ikke har ladet høre fra mig, men kun fire dage efter vores ankomst til Dhaka fra Danmark smuttede vi på forsinket sommerferie til Thailand. Sarina nåede at komme lidt i skole og hilse på vennerne, inden skolen lukkede for ferie og vi kunne tage afsted. "Vores" læge fra Travellers' Clinic, icddr,b, sagde god for at Sarinas sår kunne komme i havvand og måske klorvand.

Det tager to timer at flyve fra Dhaka lufthavn til Bangkok lufthavn. Fra Bangkok tog vi et indenrigsfly til Krabi, 800 km syd for Bangkok. Her boede vi på Centara Resort, et af de smukkeste resort vi endnu har boet på (se nedenfor).
Det slog os på køreturen fra Krabi lufthavn til Ao Nang by, at Thailand er frodig og smuk som Sri Lanka. Dog ser thaierne ud til at ordne og strukturere på den flotte natur, mens srilankanerne lader natur være natur.

Resortet ligger for sig selv i en bugt. Hele herligheden hører under et nationalt beskyttet område, hvilket betyder, at der kun er adgang til hotellet via en flydebro eller en klatresti. Ret skægt at gå på sådan en "levende" bro, der følger bølgerne, men også en upraktisk anordning. Se herunder, hvordan hele to mænd har fat i madam her.
Flydebroen.Herunder ses "Monkey trail", der førte fra hotellet hen over en klippe og ind til byen Ao Nang. Igen ret skægt - og besværligt. Det er ikke uden grund, at stien benævnes som den gør. Der var aber og abe po po (vores families ord for lort) over alt. Det var ikke alle gæster, som turde/kunne gå denne vej. De måtte afpasse sig flydebroen og bådetiderne.
Dagene gik mest med at dase og svømme i Andamanhavet, som det åbenbart hedder. Vi tog en endagstur med speedbåd 100 km syd for Krabi til Phi Phi øerne. I den ene bugt, Ao Maya, er filmen The Beach optaget. Bugten blev lige pyntet med et par hundrede kokospalmer m.v. før bugten var, som filminstruktøren ønskede det. Thailandske miljøorganisationer kæmpede en, i sidste ende, forgæves kamp mod dette overgreb på et beskyttet naturområde (Kilde: Turen går til Sydthailand). Skaderne er da heller ikke med årerne blevet mindre, for hver dag valfarter mange, mange både til bugten. Vi var ikke alene på the beach, men det var alligevel et besøg værd. Jens har endnu ikke set filmen, men jeg må indrømme, at jeg var slet ikke i tvivl, da vi sejlede rundt om klippen og ind i bugten. Jeg var med i filmen - ligesom de hundredvis af andre turister også var. Det var en fantastisk dejlig tur med snorkling, god thailandsk mad, interessant med The Beach og bare afslapning i de mest smukke omgivelser, du kan forestille dig. Wauv!
Herunder ses vi på The Beach.
Her snorkler vi på Bamboo Island.
Jens rev et stykke koral af under vandet og fik Sarina til at fodre fiskene med det. Pludselig var hun omringet af fisk i alle regnbuens farver.
Vi havde fået anbefalet Krabi som værende mindre turistet end Phuket, samtidig med at der stadigvæk var by og liv og muligheder. Det holdt stik. Krabi kan absolut anbefales, og der er muligheder for ture både på havet og ind i landets nationalparker, hvor du kan ride på elefantryg i junglen m.v. Resortet var besværligt at komme til og fra og i den dyre ende, men super lækkert og flot.

Billeder:

Kanon musikstykke fra The Beach:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar