
Hver af de 21 grupper har haft en mentor, som de har kunne sparre med og blive vejledt af. Dem blev der klappet højlydt af i salen. Bagefter var der "smagsprøver", hvor forældrene kunne gå rundt og se de 21 projekter præsenteret ved en lille stand (på billedet ses Stella og hendes gruppekammerat). Herefter fordelte vi os i klasseværelserne, hvor grupperne opførte et skuespil, et diasshow, et eksperiment eller på anden måde viste resultatet af deres arbejde.
Emnerne spændte fra mobning (Stellas gruppes emne) til luft- og vandforurening, uddannelse og fattigdom m.v. Emnerne var tydeligvis præget af, at eleverne bor i et af verdens fattigste lande, hvilket i sig selv var interessant, fordi vi forældre ikke helt kan gennemskue, hvor meget eller hvordan de oplever landet - set fra deres verden, der jo er en slags selvstændig og privilegeret verden i landet.
Børnenes engagement, entusiasme og evner udi at præsentere sine projekter for et stort antal fremmede var imponerende. Der var ingen mumlen, ligegyldighed eller generthed. Der var nervøsitet, men den var vendt til drivkraft for dem - til at gøre sig endnu mere umage.
Det er første gang skolen gennemføre denne form for projekt og læring, og forløbet bliver målt på alle leder, kanter og niveaer. For eleverne gælder, at der er defineret læringsprofiler og -holdninger, som de alle får feedback på. Alt i alt en fantastisk aften, hvor vi forældre deltog med forundring over den aldersgruppes evner og entusiasme for skolen og deres omverden, men det var jo netop også det der var meningen ifølge projektets tre mantra:
Thinking global and acting locally.
Connections between human attitudes and change.
How human actions impact the world.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar