tirsdag den 22. februar 2011

En mærkelig historie

I sidste uge skete der noget yderst mærkværdigt og kedeligt på pigernes skole. Der var et team af lærere, som tog afsted med skolens tennishold til Indien. Ved ankomst til New Delhi lufthavn bliver den ene af lærerne bedt om at følge med et par uniformerede mænd, da der var noget med hans papirer. Det var så sidste gang, at eleverne og kollegaerne så ham. I dag sidder han arresteret i Indiana i USA og skal for retten for en 22 år gammel mordsag, hvor han er hovedmistænkt. Han har i samtlige år været på Interpols liste over de 100 "most wanted". Han har figureret på listen her.
Der er bare lige det ved den her historie, at den handler om en bengalsk mand, som Sarina og jeg kender som usandsynlig sympatisk, energisk, sød og desuden en uhyre dygtig matematiklærer med et tilsyneladende medfødt pædagogisk talent. Sarina har både sidste år og i år haft ham i matematik, og det var hendes ynglingslærer.
Det vi ved er, at han ganske rigtigt befandt sig i Indiana for 22 år siden og var involveret i mordet. Vi ved også, at han flygtede til Bangladesh, hvor han tog navneforandring, giftede sig og fik to børn, som i dag henholdsvis arbejder og går på skolen. Han har egentlig ikke gjort noget for at skjule sig, for han har deltaget i utallige ture med skolen ud og ind af mange af de asiatiske nabolande til Bangladesh.
Tilbage sidder vi her og forsøger at få - for os at se - to forskellige puslespil til at være ét. Skaden er nok størst i forhold til alle de unge mennesker, som havde tillid til ham, troede på "den gode lærer" og som holdt af ham.
PS. Og så skal jeg vist lige fortælle, at Indiana praktiserer dødsstraf.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar