fredag den 4. februar 2011

Lejligheden i orden igen

Ugen igennem har vi haft håndværkere i lejligheden. Malere, snedkere, gardinmænd og vvs’ere har rendt rundt i lejligheden for at udbedre skaderne efter branden. Det fantastiske her i Dhaka er, at et telefonopkald er nok til, at der står fem håndværkere i din entrédør tre timer efter. Ulempen er, hvis du ikke har telefonnummeret til de rigtige håndværkere. Tiden og heftig udveksling af erfaringer med andre expats gør, at ens adressebog i mobilen efterhånden fyldes med de helt rigtige numre. Løbende erfaringer og kendskab til håndværkernes måde at tænke og anskue tingene på gør, at vi også bliver bedre og bedre til præcist at fortælle, hvordan vi vil have tingene gjort. Til malerne: Ja, tak, I må gerne medbringe jeres egen stige og ja, tak, også gerne afdækningsplastik til gulv og lamper m.v. (ellers ender ALT (også stigen) med at være malet hvid). Én ting glemte Jens og jeg dog: Vi havde ikke sagt til malerne, at de skulle sætte tape på ledningsenderne til surround sound anlæggets højttalere. De blev malet to gange med hvid maling!!!
I dag, torsdag, står lejligheden nymalet, bordene nybejsede og gardinerne nyvaskede og et enkelt myggenet er blevet udskiftet. Tilbage er rengøring af kontakter og døre. Udover at efterlade lejligheden ren og pæn har de også efterladt sig en totalt kemikalielugtende bolig. Gosh, da malerne gik i gang, måtte jeg flygte ud af stuerne.
Den ene del af vores sofa brændte. Vi har stadigvæk den største del af sofaen tilbage, men der er blevet noget tomt i den store stue, så jeg er gået på jagt efter gulvpuder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar