tirsdag den 8. februar 2011

ICC Cricket World Cup 2011

Bangladesh har varmet op til den her begivenhed længe: Det skal sammen med Sri Lanka og Indien være værtsland for International Cricket Councils (ICC) verdensmesterskab i cricket. Det kører fra den 19. februar til den 2. april 2011. Ja, det tager jo tid, når hver "kamp" tager flere dage.

Jeg kan vist godt tillade mig at påstå, at Danmark ikke er specielt interesseret i cricket, eller at det overhovedet er en sport, der fylder meget i Europa. Lige så lidt det fylder i Europa, lige så meget fylder det her. Og så er der lige den væsentlige forskel, at de få lande, hvor det fylder meget har millioner af indbyggere. I Bangladesh fylder cricket meget. Jeg tror, at vi har fem kanaler, der 24 timer i døgnet viser cricket.

Det er første gang, at Bangladesh skal agere værtsland, og befolkningen forekommer meget stolte over dels for første gang at skulle være værtsland for begivenheden og dels at have kvalificeret sig til deltagelse i verdens tredjestørste sportsevent. 14 nationer ud af 104 ”cricket lande” har kvalificeret sig.

I sagens natur er det en turistattraktion, men fra vores sted i Dhaka har jeg ikke bemærket, at byen er gjort klar til World Cup.

1 kommentar:

  1. Nej cricket fylder ikke meget i Dk...Men sporen lever sit stille liv og selv Kolding har en klub. DK kommer aldrig i nærheden af at deltage blandt de 14 nationer der deltager.

    Du har næsten ret i alt du skriver ovenfor og helt ret hvis England ikke er en del af Euorpa. Nogen i UK ville nok ønske du havde ret.

    Cricket er stadigvæk kæmpe stort i england selvom det står i skyggen af fodbold. Stjernerne spiller stadig i deres liga og tjener styrtende med penge.

    Nyd mesterskaberne - det tager tid og de har pænt hvidt tøj på...

    En fantastisk sport at følge med tømmermænd - husker jeg fra min tid i København.

    SvarSlet