fredag den 11. februar 2011

Mere cricket

Vi oplevede det i Sri Lanka i forbindelse med afslutningen på borgerkrigen: At landet sådan uden videre tilføjes en nationaldag. Den gang skete det med to dages varsel. Nu oplever vi det igen. Den bengalske regering har netop udråbt den 17 februar som nationaldag, fordi det er denne dag, at Cricket World Cup åbner!!! Jeg kan ikke finde ud af, om det kun er i år eller for altid fremover, men det er nærliggende at tro, at de simpelthen gør det, for at fodboldholdene overhovedet kan komme frem til stadion. Trafikken er jo håbløs her i byen.
Bangladesh har i forvejen 23 helligdage om året og et uvist antal Hartal-dage (strejke-dage). Danmark har til sammenligning 11 dage, hvis man tæller dagen efter nytårsaften med. Det høje antal af helligdage skyldes bl.a. at de tager de vigtigste helligdage fra flere religioner, så skal det jo løbe op. Det er ikke nemt at være arbejdsgiver her og skulle planlægge en produktion.
Ved åbningsceremonien den 17 februar vil Bryan Adams synge. Han bliver den eneste vestlige kunstner, der optræder. Ceremonien vil alene via tv kanalen ESPN blive broadcastet til 200 mio mennesker.

3 kommentarer:

  1. Ja det er en stor sport i store dele af asien - andre lande i asien har samme passion for badminton...

    Malaysia er et land hvor både badminton og cricket er stort...Husker for år tilbage da der var cricket VM i Malaysia, min onkel blive jaget ud af banen af vrede malasiske tilskurer, da han dømte en kamp og hans domme gik imod hjemmeholdet...

    SvarSlet
  2. Hold da op en historie. Jeg skal til Malaysia for første gang her i weekenden. Er spændt på at opleve dette muslimske land. Hils derhjemme.

    SvarSlet
  3. og min far og onkel kan endnu flere "spændende" historier fra deres cricket karrierer...og jo det kan godt kaldes karierer når der er danske mesterskaber (mange) og landskampe.

    Det har jeg hørt meget om...

    SvarSlet