tirsdag den 29. marts 2011

Cricket - opfølgning

Jeg har helt glemt at skrive nogen form for opfølgning på cricket World Cup. Jeg kom i tanke om det, fordi venner fra Sri Lanka fortæller, at landet lige netop NU er på den anden ende. Sri Lanka spiller mod New Zealand i semifinalen nu her i eftermiddag og aften - i Sri Lanka.

Bangladesh røg ud i weekenden under kvalificeringen til kvartfinalen. De fik røvfuld af Sydafrika, og det var forståeligt nok nogle skuffede landsmænd vi omgav os med den lørdag. I morgen gælder det Indien versus Pakistan.

Cricket er stadigvæk med sine 8 timers spilletid (under World Cup) et forfærdelig langt spil at se, men det har da været umuligt ikke at blive lidt bidt af stemningen og spillet, nu hvor det er overalt og hele tiden. Nogle af vores expat venner har set nogle af Bangladesh' kampe. Den ene af mine venner beskrev oplevelsen som én land flyvetur med placering på samme sæde, med tissepauser indlagt, lidt frokost og så landing efter 8 timers non-stop transit.

Jeg ved nu:
- at cricket består af et batting-hold og et bowling-hold.
- at i første halvleg batter det ene hold, mens det andet bowler, og omvendt efter halvleg.
- at det for skyderen gælder om at forhindre, at bolden rammer de tre pinde/gærdet bag sig. Det vigtigste er altså ikke, at han skyder bolden langt væk, som vi kender det fra rundbold.

Her en dansk forklaring på cricket og dets spilleregler.
Her den lange, korrekte og engelsksprogede forklaring på cricket og dets spilleregler.
Her den korte og danske forklaring på cricket og dets spilleregler (scroll ned til kommentarerne).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar