mandag den 7. marts 2011

En grim ulykke

Der er noget jeg endnu ikke har skrevet. Jeg har ikke fortalt, at nogle af M.T. Højgaards medarbejdere har været involveret i en grim bilulykke, hvor to af dem døde. En lokal chauffør og en dansker. Ulykken fandt sted fredag den 18. februar, mens pigerne og jeg var i Kuala Lumpur. Tragisk og ulykkeligt først og fremmest for de nærmeste pårørende i Dhaka og i Danmark.

To af firmaets biler med medarbejdere var en tur på ferie i det sydøstlige område af Bangladesh. Der skulle være utrolig dejligt. Sådan lidt a la Bangladeshs svar på Skagen med lange strande og flot natur. Den forreste af bilerne kørte frontalt sammen med en bus. Chaufføren døde på stedet. På bagsædet sad et dansk ægtepar, og ved siden af chaufføren sad en dansker. Alle tre danskere kom slemt til skade, og danskeren i bil nummer gjorde hvad han kunne for at hjælpe. Jens var blandt andet i telefonisk kontakt med ham, og M.T.Højgaard medarbejdere i Dhaka smed, hvad de havde i hænderne og arbejdede på højtryk for at hjælpe. Den danske ambassade i byen, M.T.Højgaard i Danmark, forsikringsselskab og et hospitalsfly fra New Delhi blev hurtigt involveret, og to danske psykologer landede i Dhaka godt et døgn efter ulykken.

Ulykken finder sted "in the middle of nowhere", hvilket på grotesk vis påvirker situationen. Vi taler om udvikling versus ikke-udvikling, vi taler religiøse og kulturelle forskelle. For eksempel begraves muslimer inden solnedgang samme dag som de er døde. Ergo har sygehuse ikke et kølerum.

Mens jeg skriver, forsøger jeg desperat at sortere detaljer fra, der måske ikke er relevante for jer og for historien. Har hele tiden hensynet til de pårørende i baghovedet.

Den ene af de danske mænd viste sig ret hurtigt at være slemt tilredt med indre blødninger, og han kunne ikke flyves til Dhaka som de to andre danskere. Sygehuset opererede ham, men han døde desværre dagen efter. Jens og andre kolleger var hos ham, da det skete.

Flere personer har været direkte involveret, hvilket selvfølgelig kan være psykisk belastende. Expats, som kender til ulykken, har været dybt påvirket. Vi kender jo alle den sindssyge trafik i landet. Vi kender farerne, men det her var ikke bare en forskrækkelse. Så der evalueres hos de nordiske firmaer og hos ambassader, så alle lærer noget af ulykken.

1 kommentar:

  1. Jeg har lige erfaret at min skolekammerat - Svend - og badminton makker er blevet dræbt i Bandladesh, så jeg går nu fra, at det er denne hændelse. Vi skrev sidst sammen lige før jul og da jeg skrev til ham i sidste uge, fik jeg at vide, at addressen ikke var valid. Det var noget at et chok, da jeg i dag ringede til MT Højgård. Æret været han minde.
    /Henrik Nielsen, Greve

    SvarSlet