mandag den 14. marts 2011

Stella 11 år

I går, mandag, fyldte Stella 11 år. Efter at have læst Karlas kabale af René Toft Simonsen er det blevet en "regel", at vi aftenen inden fødselsdagen siger "Godnat Stella, 10 år", for så at vække hende næste morgen med "Godmorgen Stella, 11 år".
Stella blev vækket med morgensang og gaver på sengen. Ray Ban solbriller (se billedet)(købt i Bangkok), en halskæde med safirer (fra Charlotte) og et gavekort til først make up og hårsætning derefter en tur til fotograf og være fotomodel for en halv time. Gerne med veninder på slæb. Jeg bliver jo nødt til at være kreativ, når jeg ikke rigtigt kan købe nogle lækre ting. Sådan et gavekort til make over og fotograf er til gengæld til at betale sig ud af her i byen.
Da hun kom hjem fra skole ved 16.30-tiden inviterede jeg hende en tur ud og køre i rick shaw, noget hun aldrig havde prøvet før. Man føler sig - og er - sårbar i trafikken på disse rick shaws. Det anede Stella da også med det samme, da "chaufføren" begyndte at cykle derudaf. Men hun nød at sidde så højt og få vinden på kroppen.
Nu har jeg efterhånden lært at køre i rickshaw og fundet de retningslinjer, som man bør følge: De taler ikke engelsk, og jeg skal vise vej. Jeg bestemmer, hvor meget jeg vil betale. Deres pris er som udgangspunkt 500% overpris, så jeg har på forhånd de penge med i lommen, som jeg mener, at jeg vil betale.
Faktisk kørte vi en tur ned til nærmeste supermarked og købte æbler og bananer til aftensmaden: Kylling i karry med ris, æbler, bananer, rosiner og peanuts (= bengalske udgave af boller i karry med grønt). Bagefter mueslimuffins med Mövenpick is, efterfulgt af en pose dansk slik (som vi i sagens natur ikke har mange af på lager). Dessert og slik blev indtaget foran fjernsynet, mens vi så Pirates of the Caribbean. Dagen blev afsluttet lidt for sent, fordi der lige var et par opkald fra Danmark. Alt sammen ganske som Stella havde ønsket sig.

2 kommentarer:

  1. Årh HVAD!!! Bengalske boller i karry - spændende :-)

    SvarSlet
  2. Hej Kristoffer
    Tjaee, man må få det bedste ud af enhver situation - også at bo i Bangladesh og ikke have adgang til de samme madvarer som i Danmark.

    SvarSlet