lørdag den 11. juni 2011

På café i Dhaka

De fleste steder i Asien har man en Starbuck for hver 100 meter man bevæger sig. Ja, selv hospitalerne og tandlægerne har liiiige en Starbuck i receptionen. Det er dog overhovedet ikke tilfældet i Bangladesh, hvor caféer først de seneste par år er blevet indrettet i Dhaka. Dhaka har ikke Starbuck. De har Barista, én i Uttara (nord for Dhaka) og én i Gulshan 1. Senest har vi fået en Cream & Fudge Factory, som Sarina ynder at besøge med vennerne.

I april 2011 fik Dhaka en først af sin slags, North End Coffee Roasters. I dag tog Sarina og jeg på inspektion til stedet, og vi blev ikke skuffet. Modsat sit lange og ikke særligt velklingende navn er stedet meget enkelt og hyggeligt.
Der serveres kaffe og latte i forskellige varianter samt varm cacao, kanelsnegle og brownies. Ingen sandwiches eller andet spiseligt. De skulle efter sigende arbejde på at udvide mad sortimentet. Man kan købe kaffebønner og kaffemaskiner, og til august åbner det amerikanske par bag en lillesøster af en café på pigernes skole. Fremragende ide.

I det hele taget skal caféen være mere end velkommen. Dhaka har brug for steder som dette. For som caféens reklame siger: "...great coffee, create great community".

Måske det eneste sted i byen, hvor latten serveres med tulipaner på toppen.
Se engelsk beskrivelse (anmeldelse!) og flere billeder her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar